Aplicatia eGISpat Romania

Elementele aplicatiei:

In partea din stanga se afla legenda, unde se pot selecta grupele de monumente sau alte date de interes. Pe harta vor fi afisate numai straturile tematice bifate la un anumit moment. Pentru selectarea sau deselectarea unui anumit strat tematic bifati respectiv debifati casuta corespunzatoare acestuia.

Instrumente destinate navigatiei pe harta:

Vizualizare totala  -  Apasati acest buton pentru a vizualiza harta la nivelul intregului teritoriu al Romaniei
Marire Harta -  Apasati acest buton pentru a mari o anumita zona din harta. Pentru aceasta apasati butonul si descrieti zona de selectie printr-un simplu click in aria de interes sau prin definirea unui dreptunghi in jurul acesteia.  Zona selectata va aparea pe harta de referinta incadrata intr-un dreptunghi de culoare rosie.
Micsorare Harta- Apasati acest buton pentru a vizualiza o zona mai mare decat cea anterior selectata. Pentru aceasta apasati butonul si dati click pe harta in zona respectiva.
Recentrare - Apasati acest buton daca doriti sa recentrati zona afisata pe un alt punct. Pentru aceasta apasati butonul si navigati  pe harta. Nivelul de zoom ramane neschimbat.
Interogare spatiala - Apasati acest buton pentru a obtine informatii despre straturile tematice . Apasati butonul si dati click pe harta in zona de interes.

Straturile tematice care permit interogarea sunt doar cele care contin date cu privire la monumentele istorice, respectiv: LMI - continand totalitatea monumentele istorice din fiecare localitate afisate sub forma de punct si grupele :Ansambluri, Monumente si Situri ce contin monumentele istorice sub forma de punct sau poligon, avand o locatie spatiala exacta, diferentiate in functie de grupa valorica: -grupa A-monumente istorice de valoare nationala si universala; grupa B- monumente istorice reprezentative pentru patrimoniul cultural local.

In cazul in care in punctul in care ati efectuat click pe harta nu se regaseste nici unul din straturile tematice de mai sus in zona rezervata afisarii informatiilor va aparea mesajul :"No Results". In caz contrar, va fi afisat tabelul Lista Monumentelor Istorice 2004, compus din urmatoarele campuri: Codul LMI 2004, Denumirea monumentului, Adresa monumentului Datare si Imagine. Pentru a vizualiza fotografia corespunzatoare unei anumite intrari din LMI apasati click in coloana Imagine

Masurare - Apasati acest buton pentru a obtine informatii cu privire la coordonate si distante de pe harta.
Lupa- Acest buton este folosit pentru marirea unor zone din harta. Plasati lupa asupra zonei de interes si selectati gradul de marire